Обернена задача Коші для телеграфного рівняння з дробовими похідними та узагальненими функціями - Лопушанська, Г.П.; Рапіта, В. (Карпатські математичні публікації, 2016)
Досліджуємо обернену задачу Коші для рівняння u^(α)_t-r(t)u^(β)_t+a^2(-Δ)^γ/2 u=F_0(x)g(t), (x,t) R^n×(0,T], з дробовими похідними та заданими узагальненими функціями в правих частинах рівняння і початкових умов. Наше завдання полягає у визначенні пари функцій: узагальненого розв'язку u (неперервного за часом в узагальненому сенсі) та невідомого молодшого коефіцієнта r(t). У статті встановлено однозначну розв'язність задачі.