Обернені крайові задачі для дифузійно-хвильового рівняння з узагальненими функціями в правих частинах - Лопушанський, А.О.; Лопушанська, Г.П. (Карпатські математичні публікації, 2014)
Доведено однозначну розв'язність задач про визначення пари функцій: розв'язку $u(x,t)$ першої крайової задачі для рівняння $$u^{(β)}_t-a(t)u_{xx}=F_0(x)· g(t), \;\;\; (x,t) \in(0,l)× (0,T],$$ з дробовою похідною $u^{(β)}_t$ порядку $β\in (0,2)$, узагальненими функціями в початкових умовах, а також невідомого неперервного коефіцієнта $a(t)>0$, $t\in [0,T]$ (або невідомої неперервної функції $g(t)$) при відомих значеннях $(a(t)u_x(·,t),φ_0(·))$ ($(u(·,t),φ_0(·))$) відповідної узагальненої функції на заданій основній функції $φ_0(x)$.