Зростання канонічних добутків Вейєрштрасса нульового роду з випадковими нулями - Захарко, Ю.Б.; Філевич, П.В. (Карпатські математичні публікації, 2013)
Нехай $ζ=(ζ_n)$ - комплексна послідовність нульового роду з показником збіжності $τ$, $N(r)$ - її усереднена лічильна функція, $π(z)=\prod\bigl(1-\frac{z}{ζ_n}\bigr)$ - канонічний добуток Вейєрштрасса, а $M(r)$ - максимум модуля цього добутку. Відомо, що тоді виконується нерівність Валунда-Валірона $$ \limsup_{r→+∞}\frac{N(r)}{\ln M(r)}\ge w(τ),\qquad w(τ):=\frac{\sinπτ}{πτ}, $$ і ця нерівність є точною. В роботі доведено, що для більшості (у ймовірнісному сенсі) послідовностей $ζ$ сталу $w(τ)$ в нерівності Валунда-Валірона можна замінити сталою $w\left(\frac{τ}2\right)$.