Суперкомпактнiсть просторiв ємностей та її наслiдки - Черковський, Т.М. (Карпатські математичні публікації, 2013)
Доведено, що простiр нормованих дiйснозначних ємностей на вiдкрито-породженому компактi є абсолютним ретрактом. Показано, що у просторi нормованих граткозначних ємностей iснує нормальна бiнарна передбаза для замкнених множин, звiдки випливає, що цей простiр є простором Дугунджi.