Ізоморфний спектр та ізоморфна довжина банахового простору - Фотій, О.; Островський, М.; Попов, М. (Карпатські математичні публікації, 2020)
Доведено, що для кожного ординалу $δ < ω_2$ існує трансфінітна $δ$-послідовність сепарабельних банахових просторів $(X_α)_{α < δ}$ така, що $X_α$ вкладається ізоморфно в $X_β$ і не містить підпросторів, ізоморфних до $X_β$ для всіх $α < β < δ$. Всі ці простори є підпросторами банахового простору $E_p = \bigl( \bigoplus_{n=1}^∞ \ell_p \bigr)_2$, де $1 ≤ p < 2$. Більш того, у припущенні аксіоми Мартіна доведено дане твердження для всіх ординалів $δ$ потужності континуум.