Еволюційні псевдодиференціальні рівняння з аналітичними символами в просторах типу $S$ - Городецький, В.В.; Мартинюк, О.В. (Карпатські математичні публікації, 2021)
Досліджується нелокальна багатоточкова за часом задача для еволюційного рівняння з псевдодиференціальним оператором, який трактується як оператор диференціювання нескінченного порядку в узагальнених просторах типу $S$ у випадку, коли початкова умова є елементом простору узагальнених функцій типу ультрарозподілів, а нелокальна умова містить псевдодиференціальні оператори. Встановлено розв'язність такої задачі, досліджено властивості фундаментального розв’язку, знайдено аналітичне зображення розв’язку.