Обернена задача з двома невідомими залежними від часу функціями для диференціального рівняння порядку $2b$ з дробовою похідною за часом - Лопушанський, А.O.; Лопушанська, Г.П. (Карпатські математичні публікації, 2022)
Ми вивчаємо обернену задачу для диференціального рівняння порядку $2b$ з дробовою похідною Рімана-Ліувіля за часом і заданими узагальненими функціями типу Шварца у правих частинах рівняння і початкової умови. Невідомими є узагальнений розв'язок $u$ задачі Коші для такого рівняння (неперервний за часом у певному сенсі) і залежні від часу неперервний молодший коефіцієнт та компонента правої частини рівняння. Додатково ми задаємо неперервні за часом значення $Φ_j(t)$ шуканого узагальненого розв'язку $u$ задачі Коші на фіксованих основних функціях $φ_j(x)$, $x\in \mathbb R^n$, а саме $(u(·,t),φ_j(·))=Φ_j(t)$, $t\in [0,T]$, $j=1,2$. Знаходимо достатні умови єдиності узагальненого розв'язку оберненої задачі у всьому шарі $Q:=\mathbb R^n× (0,T]$ й існування розв'язку в деякому шарі $\mathbb R^n× (0,T_0]$, $T_0\in (0,T]$.