Монади $*$-мір у категорії ультраметричних просторів - Сухорукова, Х.О.; Зарічний, М.М. (Карпатські математичні публікації, 2022)
У попередній публікації авторів введено функтор $*$-мір з компактним носієм у категорії ультраметричних просторів і нерозтягуючих відображень. У цій публікації ми доведемо, що цей функтор визначає монаду у цій категорії. Монадна структура дозволяє визначити тензорний добуток $*$-мір. Розглянемо деякі застосування цього поняття до теорії рівноваги.