Суспільно-гуманітарні дисципліни у морських навчальних закладах як засіб реалізації соціокультурної складової освіти (1991-2019 рр.)

Автор(и)

  • Ірина Вербій

DOI:

https://doi.org/10.15330/esu.1.7-12

Ключові слова:

суспільно-гуманітарні дисципліни, морський навчальний заклад, соціокультурна складова освіти, нормативні, вибіркові дисципліни

Анотація

У статті проаналізовано суспільно-гуманітарні дисципліни у морських навчальних закладах як засіб реалізації соціокультурної складової освіти у 1991-2019 рр. Розглянуто нормативно-правову базу відповідно до якої регулювався перелік дисциплін та їх належність до нормативних чи вибіркових. З’ясовано, що у незалежній Україні важливим завданням була гуманітаризація освіти тому кількість суспільно-гуманітарних дисциплін почала збільшуватись. Так, у відповідності до Інструктивного листа міністерства освіти України №1/9-64 від 19.05.1993 р. “Про викладання соціально-гуманітарних дисциплін” у навчальні плани додавався ряд соціально-гуманітарних дисциплін. Охарактеризовано дані дисципліни на основі збережених у архіві навчальних програм Херсонської державної морської академії та Морського коледжу.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-11-22

Номер

Розділ

ІСТОРІЯ ПЕДАГОГІКИ