СИСТЕМАТИЗАЦІЯ РУХЛИВИХ ІГОР ТА РОЗВАГ ДЛЯ СТУДЕНТІВ 15–17 РОКІВ ЗГІДНО ЇХ ПУЛЬСОВОЇ ВАРТОСТІ - Соломонко, А.; Андрес, А. (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2020)
В статті поданий детальний аналіз досвіду застосування рухливих ігор як засобу педагогічного впливу та засобу психофізичного розвитку особистості. Проаналізована можливість застосування ігор серед контингенту студентів коледжів як з педагогічно-виховною метою і як фактору впливу на організм людини. Підібрані та складені в окремі блоки комплекси рухливих ігор різного педагогічнорозвиваючого характеру. Здійснений збір показників частоти серцевих скорочень студентів І–ІІ курсів, 15–17 річного віку під час застосування ігор та розваг в рамках експериментальної програми. Детально описана та наведена класифікація ігор за рівнем впливу їх на серцеву судинну систему студентів. Проаналізована можливість застосування та дозування ігор з метою розвитку певних фізичних якостей опираючись на отримані данні.