ВИЯВЛЕННЯ ПРІОРИТЕТНИХ МОТИВІВ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ В ГАЛУЗІ АКТИВНОГО ТУРИЗМУ - Ячнюк, М.; Ібрагімов, Е.; Чубатенко, С. (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2020)
Встановлено, що мотивацій до занять туризмом є багато, але лише деякі з них вагомими і такими, що можуть впливати на результат прийняття рішення. Щоб з’ясувати мотивацію студентів у сфері туризму та відпочинку, необхідно встановити мотиви, якими молодь керується у своїх діях. Процес дослідження вимагав використання системного аналізу, соціологічних, педагогічних і математичних методів. Опитування дало нам змогу встановити як молодь проводить своє дозвілля; виявити фактори, які змушують студентів бути активними; встановити причини, які змушують студентів зайнятися обраною рекреаційною діяльністю; а також причини, що їм заважають та очікуваний ефект від такої діяльності. Проведене анкетування засвідчило, що студенти бажають активно відпочивати, мають мотиваційне ціннісне ставлення до занять активним туризмом і рекреаційною діяльністю