ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК ПОКАЗНИКІВ ТЕХНІЧНОЇ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ СПОРТСМЕНІВ-ЧЕРЛІДИРІВ НА ЕТАПІ ПОПЕРЕДНЬОЇ БАЗОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Долбишева, Н.; Михайліченко, А. (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2020)
В даній статті проаналізовані та виявлені слабкі, середні і сильні взаємозв’язки показників технічної підготовленості черлідирів на етапі попередньої базової підготовки. Так як, спортсменичерлідири виконують різні функції на гімнастичному килимі, одні спортсмени виконують базу, а інші – флаєри (черлідири, які виконують безпосередньо піраміди) рівень технічної підготовленості черлідирів визначався окремо, в залежності від їх функцій. Тому і кореляційний аналіз показників рівня технічної підготовленості був проведений окремо для черлідирів-бази і черлідирів-флаєрів. Метою дослідження є виявлення найбільш сильних взаємозв’язків показників технічної підготовленості черлідирів. Матеріал і методи. Теоретичний аналіз, педагогічне спостереження, методи математичної статистики. У дослідженні брало участь 100 спортсменів-черлідирів, з них 50 черлідирів-флаєрів і 50 черлідирів-бази.