ВПЛИВ КОЛОВОГО ТРЕНУВАННЯ НА РОЗВИТОК М’ЯЗОВОЇ ВИТРИВАЛОСТІ СТУДЕНТОК СПЕЦІАЛЬНОЇ МЕДИЧНОЇ ГРУПИ - Самохвалова, І. (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2020)
В статті проведений аналіз динаміки зміни показників силової витривалості студенток, які за станом здоров’я віднесені до спеціальної медичної групи під час занять з фізичного виховання. Педагогічний експеримент проведений на базі Сумського національного аграрного університету. В тестуванні взяли участь 15 студенток першого курсу, які за станом здоров’я віднесені до спеціальної медичної групи. Порівняльний аналіз результатів тестування до і після проведення педагогічного експерименту засвідчив вірогідні зміни м’язової витривалості всіх досліджуваних м’язових груп. Абсолютні значення вказують на середній рівень досягнень студенток. Встановлено, що застосування силових вправ в процесі фізичного виховання студенток спеціальної медичної групи, які передбачали виконання їх в динамічному і статичному режимах з використанням власної ваги, еластичних гумових стрічок, опору партнера, тренажерів з постійним та змінним обтяженнями 20-60% від максимального забезпечує вірогідні зміни м’язової витривалості. Ключові слова: м’язова витривалість, студенти спеціальної медичної групи, колове тренування