ЗМІЦНЕННЯ ЗДОРОВ’Я ЖІНОК ЗРІЛОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ WELLNESS-ТЕХНОЛОГІЙ - Ткачук, В.; Соверда, І.; Степанюк C.; Козіброда, Л. (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2020)
В статті авторами подано інформацію про зміцнення здоров’я жінок зрілого віку засобами велнес-технологій. Концепція wellness полягає у забезпеченні прекрасного самопочуття на всіх рівнях через правильне харчування, помірні фізичні навантаження, різні оздоровчі й омолоджуючі процедури. Основним стрижнем філософії wellness є профілактика хвороб і запобігання зовнішнім, а також внутрішнім ознакам старіння. У ході роботи авторами запропоновано для зміцнення здоров’я жінок зрілого віку засоби wellnessтехнологій – це, зокрема: поєднання аеробно-анаеробної роботи з апаратними методиками масажу та тепловими процедурами. Статистично достовірні зміни результатів дослідження внаслідок проведеного педагогічного експерименту підтверджують ефективність запропонованої програми оздоровчих занять із застосуванням wellness-технологій. Ключові слова: зміцнення здоров’я, оздоровчі технології, wellness-технології