КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИВАЛЬНА РОБОТА З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ІЗ ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ - Киселиця, Оксана; Богданюк, Антоніна; Гауряк, Олена (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2024)
Мета дослідження – теоретичне обґрунтування доцільності та необхідності корекційно- розвивальної роботи з фізичного виховання із дітьми з особливими освітніми потребами. Методи дослі- дження. Для виконання поставлених завдань використано так методи дослідження: теоретичний аналіз і узагальнення науково-методичної літератури. Отримані результати та висновки. Питання корекційно-розвиткових занять прописано в “Порядку організації інклюзивного навчання у загально- освітніх навчальних закладах” [5]. Під час застосування корекційно-розвивальної роботи із дітьми з особливими освітніми потребами, залежно від навчальних можливостей та потреб дитини, засто- совуються допоміжні навчальні методики, технології чи їх адаптовані чи модифіковані елементи. В освітньому процесі корекційно-розвиткова складова повинна носити випереджаючий характер: не лише удосконалювати та вправляти те, чого досягла дитина, але й активно формувати те, що має розвинутись у найближчому майбутньому.