ОСОБЛИВОСТІ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ-БАСКЕТБОЛІСТІВ І МЕТОДИ КОНТРОЛЮ ЇХ ФІЗИЧНОГО РОЗВИТКУ - Балацька, Лариса; Васкан, Іван (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2024)
Мета статті – здійснити аналіз специфіки фізичної підготовки у баскетболістів та розкрити методи оцінки щодо їх фізичного розвитку. Методи дослідження – аналіз, узагальнення, система-тизація даних наукових досліджень та літературних джерел. Результати. У статті міститься опис основних критеріїв фізичного розвитку спортсменів- баскетболістів. У роботі описано специфіку підготовки юнаків до ігор, методи, що аналізують показники здоров’я та їх можливості. У статті також відображені особливості роботи з високими гравцями та гравцями з невисоким зростом, способи вдосконалення їх позитивних та усунення негативних якостей.