ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФІТНЕСІ - Вишневецька, Вікторія (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2024)
У статті наведені деякі сучасні технології, що можуть використовуватися для занять фітнесом як у домашніх умовах, так і у спеціальних тренажерних залах. Описані деякі існуючі сервіси та можливості їх використання за допомогою пристроїв з операційної системою IOS та Android. Наведені приклади додатків для задоволення різних потреб користувачів різного рівня підготовленості за наявності чи відсутності спеціального обладнання. Описані додатки, за допомогою яких користувач може підбирати програму тренувань, створену іншими користувачами, може створювати власну програму тренувань. Наведено приклади додатків, у яких містяться відео з правильним виконанням базових вправ, що виконуються професійними фітнес-тренерами. У статті зазначений сервіс, в межах якого на безкоштовних умовах протягом року користувачу доступні понад сорок групових занять щодня від кардіотренувань, силових вправ до йоги, що в режимі реального часу проводяться професійними фітнес-тренерами Великобританії. Наведені особливості використання сервісів, описані спеціальні можливості, що включають підключення до спеціального обладнання, передачу даних користувача до сервісу і професійну допомогу фітнес-тренерів, що може полягати у розробці індивідуального плану тренування з урахуванням особливостей конкретного користувача до комунікації з реальним тренером, що буде планувати тренування, аналізувати та корегувати результати того, хто тренується. Описані деякі існуючі гаджети та спеціальні пристрої, які в режимі реального часу передають показники того, хто тренується, до спеціального додатку, використовуючи можливості якого, користувач може переглядати та аналізувати показники фізичного стану, дані тренувань, аналізувати власні успіхи за різний період часу, коригувати програму тренувань, що значно підвищує ефективність тренувань під час занять фітнесом.