ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ - Лісовська, Інна; Мочернюк, Владислав (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2024)
Мета дослідження – встановити особливості викладання іноземної мови та оцінити рівень сприйняття студентами спеціальностей 014.11 та 017 в процесі формування професійної компетентності. Матеріал і методи дослідження: включали теоретичний аналіз, анкетування, педагогічні контрольні випробування та методи математичної статистики. Отримані результати та висновки. Особливостями інноваційної особистісно- та професійно-орієнтованої технології формування іншомовної професійної компетентності студентів закладів вищої освіти в галузі фізичної культури є: використання комп'ютерних лінгвістичних засобів навчання у процесі аудиторної роботи та самостійної роботи студентів; застосування рольових ігор у навчальному процесі; вивчення іншомовних текстів професійного спрямування, представлених у спеціалізованому підручнику; визначення рівня іншомовної професійної компетентності на основі результатів педагогічних контрольних тестів. Поєднання різноманітних методів навчання та використання міжпредметних зв’язків, дозволяє підвищити інтерес та ефективність вивчення іноземної мови студентами факультету фізичного виховання і спорту.