ІНФОРМАТИВНІСТЬ ПОКАЗНИКІВ ДЛЯ ОЦІНЮВАННЯ ВЕЛИЧИНИ СОЦІАЛЬНОГО ВПЛИВУ МІЖНАРОДНИХ СПОРТИВНИХ ЗМАГАНЬ НА РОЗВИТОК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ - Приступа, Євгеній; Боднар, Іванна; Писко, Юлія (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2025)
Мета дослідження – встановити найбільш інформативні підкритерії та показники для оцінювання величини соціального впливу міжнародних спортивних змагань на розвиток фізичної культури і спорту. Методи. Проведено анкетування 23 експертів у сфері економіки спорту. Результати. Культурний імідж і популяризація здорового способу життя є найбільш значущими для наукового аналізу соціального впливу міжнародних спортивних змагань. Для експрес-оцінювання можливе використання лише частини показників із найвищою інформативністю, зокрема кількості учасників спортивних заходів, зростання кількості спортивних активностей після змагань, рівня соціальної згуртованості, показників впізнаваності країни та обсягу міжнародного медіа-висвітлення. Це дозволить оперативно отримати об’єктивну картину соціального впливу, зберігаючи баланс між швидкістю і точністю аналізу.