КОРЕКЦІЯ ВОЛЬОВОЇ САМОРЕГУЛЯЦІЇ БОРЦІВ ВІЛЬНОГО СТИЛЮ - Коломіець, A.; Мелюшкина , В. (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2020)
В статті представлені результати дослідження, в якому визначалась можливість корекції параметрів вольової саморегуляції студентів – борців вільного стилю аграрного університету. Використовувався аналіз літературних джерел, тестування параметрів вольової саморегуляції за методикою “Дослідження вольової саморегуляції” (О.В. Звєрьков і Є.В. Ейдман), педагогічний експеримент, статистичні методи. Експериментальним шляхом підтверджено ефективність застосування аутогенного тренування для корекції показників вольової саморегуляції студентів – борців вільного стилю аграрного університету, як 1–2 курсів, так і 3–5 курсів, що сприяло підвищенню рівня працездатності, вміння протистояти діям суперника, управляти своїм станом і поведінкою та підтримувати оптимальний рівень нервово-психічної напруги. Ключові слова: воля, саморегуляція, аутогенне тренування, борці вільного стилю.