ОСОБЛИВОСТІ ВИТРАТ ЧАСУ УЧНЯМИ 12–14 РОКІВ НА РУХОВУ АКТИВНІСТЬ ПРОТЯГОМ ДНЯ - Мандюк, A. (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2020)
Мета. Визначити сукупні витрати часу учнями 12–14 років протягом дня на різні види діяльності, пов’язані з руховою активністю. Методи. Для реалізації мети дослідження використовували такі методи: аналіз та узагальнення відомостей наукової літератури; методи теоретичного рівня дослідження (аналіз і синтез); визначення структури часу відведеного на дозвілля методом ATUS (The American Time Use Survey ), методи математичної статистики. У дослідженні взяли участь 310 учнів 7–9-х класів закладів середньої освіти № 45 та № 54 м. Львова. Результати: визначено витрати часу на різні види діяльності, які здійснюються учнями віком 12–14 років у будні та вихідні днів. Висновок: найбільшу кількість часу учні загальноосвітніх шкіл віком 12–14 років у будні дні витрачають на навчальну діяльність (382 хв на день). У вихідні, найбільшу кількість часу учні витрачають напрогулянки (139,5 хв на день). Ключові слова: фізичні вправи, рухова активність, дозвілля, діяльність, вільний час, учні.