ЗМІСТ ЦІЛЬОВИХ СОЦІАЛЬНИХ ПРОГРАМ РОЗВИТКУ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Лисейко, Костянтин; Яців, Ярослав; Пітин, Мар’ян (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2023)
Мета: вивчити досвід планування цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту в Івано-Франківській області. Методи: теоретичний аналіз та узагальнення та аналіз документальних матеріалів. Результати. Подальший розвиток фізичної культури та спорту на місцевому рівні зіткнувся зі значними ускладненнями внаслідок дії кризових явищ для сучасного українського суспільства. Тому актуальним є вивчення досвіду планування цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту в Івано-франківській області. Механізми державного регулювання фізичної культури та спорту будуються на засадах децентралізації. Серед основних напрямів розвитку фізичної культури та спорту в Івана-Франківській області після 2016 року відбулися певні структурні та змістові зміни, які в більшій мірі відображаються специфіку предметної сфери діяльності за визначеним напрямом. Висновки. Для Програм розвитку фізичної культури та спорту в межах Івано-Франківської області упродовж 2012−2022 рр. Виявлено сталість визначень та формулювань базових положень при цьому фінансове забезпечення реалізації напрямів в їхніх межах систематично зростає. В окремих періодах систематично збільшується на 3,16−12,47%, проте спостерігаються роки найбільших відсоткових змін 36,48 та 109,57% порівняно з останнім роком попереднього періоду планування.