ІНТЕРАКТИВНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ У ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ “ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА І СПОРТ” - Дух, Тетяна; Кіщак, Мар’яна; Свищ, Ярослав (Вісник Прикарпатського університету. Серія: Фізична культура, 2024)
У зв’язку з пандемією та воєнними діями на території України впровадження технологій дистан- ційного навчання в систему освіти потребує поглибленого вивчення, розробки та створення нового інфор- маційно-освітнього середовища. Метою статті є обґрунтування важливості та необхідності застосу- вання інтерактивних методів навчання у процесі підготовки майбутніх фахівців спеціальності “Фізичної культури і спорту”. Результати дослідження. Виявлено актуальні потреби у навичках системного мис- лення, програмування, вміння працювати в умовах невизначеності та мультифункціональності. Одним із прогресивних варіантів вирішення наявних проблем вважається впровадження інтерактивних методів навчання у процесі підготовки майбутніх педагогів. Нами розроблено алгоритм побудови складання прог- рам розвитку фізичних якостей та тематику теоретико-методичної підготовки (на прикладі ТіМ легкої атлетики). Висновки. Програма застосування інтерактивних методів навчання спрямована на підвищен- ня активності та взаємодії учасників педагогічного процесу. Виконання таких завдань сприятиме кращо- му засвоєнню матеріалу, підвищить рівень розуміння предмету та забезпечить правильне застосування набутих знань у майбутній професії.