ЗБЕРЕГТИ НЕ МОЖНА ЗНИЩИТИ: ПАМ’ЯТКИ АРХІТЕКТУРИ І МІСТОБУДУВАННЯ ГАЛИЧА. БУДИНОК РИМО-КАТОЛИЦЬКОЇ ПЛЕБАНІЇ (КІНЕЦЬ XIX – ПЕРША ПОЛОВИНА ХХ ст.) - ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, Андрій (Галич. Збірник наукових праць, 2022)
Автор статті акцентує дослідницьку увагу на цінному об’єкті архітектури і містобудування міста Галича, описує його історію, архітектурні особливості, окреслює біографічні відомості людей, які споруджували чи відвідували цю будівлю. Звертається увага на загрозу її знищення шляхом пропонованого будівництва житлового комплексу, наголошується на потребі її збереження органами місцевого самоврядування та пам’яткоохоронними структурами.