Особливості німецького рекламного дискурсу у друкованих ЗМІ кінця XIX століття - Петрук, Василь (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Філологія, 2024)
Стаття присвячена дослідженню німецького рекламного дискурсу кінця XIX століття, його психолінгвістичної, аксіологічної та стилістичної диференціації. Дослідження базується на матеріалі німецьких друкованих ЗМІ, що містять візуальну та текстову рекламу. Визначено та описано комплекс засобів, які становлять лінгвістично-виражальні та семантико-семіотичні чинники німецького рекламного простору, а також виокремлено ключові семіотичні компоненти друкованої реклами. Визначено основні пріоритети та напрями рекламного дискурсу цього періоду, а також виділено найактуальніші ідеї, маніпулятивні й програмувальні фактори в рекламному тексті як відображення рекламно-інформаційної політики.