Звернення В. Зеленського до своїх громадян: між політикою та емоціями - Мицан, Дарія (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Філологія, 2024)
Структурування З кінця лютого весь світ спостерігає за страшними подіями, що розгортаються на території України. Російсько-українська війна стала вимушеним поштовхом для щоденних звернень Президента України до свого народу та світових лідерів. Президент України чітко розуміє, що на нього дивиться весь світ, і знає, що коли він розмовляє зі своїм народом, він також спілкується з міжнародною аудиторією. На прикладі опрацьованих текстів виступів Зеленський проявив себе як справжній лідер українського народу. З початком війни його ідентичність з українським народом зростає. І видно, як ця тотожність поглиблюється, утворюючи органічну цілісність. Крім того, Зеленський демонструє майстерність стратегічних комунікацій. Його короткі лаконічні фрази добре підходять для заголовків новин, публікацій у соціальних мережах і розмов між людьми. Завдяки його хорошим ораторським здібностям формується нове бачення у світі українського народу та Збройних Сил України. Перспективи подальших таких досліджень визначаються необхідністю вивчення різноманітних лінгвістичних дискурсів.