Особливості викладання китайської мови в Україні: інтеграція україномовних та англомовних ресурсів - Ілійчук, Ірина; Корнута, Валерія; Ґуонєн, Ван (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Філологія, 2024)
У статті проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку викладання китайської мови в Україні з особливим акцентом на інтеграцію україномовних та англомовних освітніх ресурсів. Розглянуто історичні передумови, інституційні виклики та трансформацію ролі Інститутів Конфуція. Особливу увагу приділено дефіциту кваліфікованих викладачів, регіональним диспропорціям і змінним геополітичним чинникам. Спираючись на наукові джерела та практичний досвід, у дослідженні запропоновано комплексну модель посилення системи навчання китайської мови в Україні шляхом удосконалення навчальних програм, інтеграції ресурсів, розвитку підготовки викладачів і міждисциплінарної співпраці. Наголошено на стратегічній цінності володіння китайською мовою як культурного й економічного ресурсу в умовах глобальної взаємопов’язаності.