КОМУНІКАТИВНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК ОСНОВА УСПІШНОЇ РЕАЛІЗАЦІЇ МІЖНАРОДНИХ ПРОЄКТІВ - Царик, Ольга (Гірська школа Українських Карпат, 2022)
Стаття присвячена дослідженню комунікативної компетентності як основи успішної реалізації міжнародних проєктів. Розглянуто поняття «компетентність» та «комунікативна компетентність». Мета статті – проаналізувати основні методи та форми розвитку комунікативної компетентності, вивчення комунікативної компетентності як основи успішної реалізації міжнародних проектів. Встановлено, що комунікативна компетентність визначається як інтегративний особистісний ресурс, що забезпечує успішність комунікативної діяльності. Розвиток комунікативної компетентності включає організацію комунікації, розвиток комунікативних здібностей і формування комунікативних умінь. Доведено, що комунікативну компетентність можна ефективно розвивати за допомогою міжнародних проектів. Пріоритетним завданням університету є розробка та реалізація міжнародних проєктів та програм у сфері роботи з молоддю. Наголошено, що вдосконалення комунікативної компетентності не можна відокремлювати від розвитку особистості. Ключові слова: компетентність, комунікативна компетентність, метод проєктів, міжнародний проєкт.