Синтез і термоелектричні властивості твердих розчинів PbTe-SnTe - Горічок, І.В.; Никируй, Л.І.; Галущак, М.О.; Мудрий, С.І.; Семко, Т.О.; Межиловська, Л.Й.; Гатала, І.; Юрчишин, Л.Д. (Фізика і хімія твердого тіла, 2016)
У роботі представлено результати рентгенографічних досліджень та вимірювань термоелектричних параметрів (коефіцієнта термо-ЕРС α, питомої електропровідності σ та коефіцієнту теплопровідності k) матеріалів на основі системи PbTe-SnTe. Методом холодного пресування з наступним відпалом отримано термоелектричні зразки р- Pb0.4Sn0.6Te з безрозмірною термоелектричною добротністю ZT ≈ 0,3.