Синтез нанорозмірних порошків зі структурою перовскиту - Бушкова, В.С.; Остафійчук, Б.К.; Тафійчук, Ю.М.; Яремій, І.П. (Фізика і хімія твердого тіла, 2015)
В даній роботі синтезовано методом золь-гель за участі автогоріння та досліджено порошки ортофериту лантану. Після проведеного спікання за температури 1123 К отримано тільки одну фазу, що відповідала твердому розчину LaFeO3. Встановлено, що отримані порошки аґломеровані, а розмір їх кристалітів не перевищує 50 нм. Досліджено процеси фазових перетворень та хімічних реакцій, що супроводжують нагрівання синтезованого матеріалу в діапазоні температур 298 – 1173 К. Показано, що під час нагрівання порошку за температури 1043 К відбувається процес формування фази LaFeO3.