Електрофізичні та морфологічні властивості синтезованого гідротермічним методом CuFe2O4 та CuFe2O4 / відновленого композиту оксиду графену - Коцюбинський, В.О.; Бойчук, В.М.; Запухляк, Р.І.; Годлевський, М.А.; Будзуляк, І.М.; Качмар, А.І.; Годлевська, М.А.; Туровська, Л.В. (Фізика і хімія твердого тіла, 2021)
Метою роботи є порівняння структурних, морфологічних та електрофізичних властивостей композиту CuFe2O4 та композиту CuFe2O4 / відновленого оксиду графену, отриманих методом гідротермального синтезу. Відповідно до результатів рентгеноструктурного аналізу та месбауерівської спектроскопії показано, що сумісний синтез кубічного фериту міді та відновлення оксиду графену призводить до зменшення часток фериту з 14 до 8 нм в порівняння з матеріалом без вуглецевої компоненти, отриманого аналогічним способом. Відповідно до розробленої на основі результатів досліджень методом імпедансної спектроскопії, композитний матеріал CuFe2O4 / відновлений оксид графену представляє собою систему, що складається з контактуючих оксидних частинок зі структурою шпінелі, покритих кластерами відновленого оксиду графену і розділених пористим шаром цього ж матеріалу. Для CuFe2O4 / rGO показано домінування механізмів стрибкоподібного переносу заряду та розраховано енергії активації електропровідності.