Діркові стани в сферичних квантових наногетероситемах з проміжною спін-орбітальною взаємодією - Білинський, І.В.; Лешко, Р.Я.; Мецан, Х.О.; Шевчук, І.С. (Фізика і хімія твердого тіла, 2019)
Спектр енергії дірок вивчений для сферичної напівпровідникової наногетеросистеми з кубічною симетрією. Точні рішення рівняння Шредінгера для основного та збудженого станів дірок представлені в рамках 6-смугового гамільтоніана Луттінгера та кінцевого проміжку смуг з відповідними граничними умовами. Для гетероструктури GaAs / AlAs обчислено залежність енергій дірок від радіуса квантової точки. Отримані результати порівняно з даними, отриманими за допомогою моделі нескінченного потенційного колодязя, а також однодіапазонної моделі для важких і легких дірок.