Теоретична модель для оцінки зниження роботи виходу максенів з гідроксильною термінацією - Стріха, М.В.; Антонюк, Д.В. (Фізика і хімія твердого тіла, 2023)
Запропонована проста теоретична модель для пояснення значного зниження роботи виходу в максенах Тіn+1Сn з гідроксильною термінацією. Модель демонструє добрий чисельний збіг із наявними в літературі результатами складного комп’ютерного розрахунку виходячи з першопринципів. Вона може бути використана для оцінки наслідків функціоналізації гідроксильними групами різних типів максенів, з огляду на перспективу створення новітніх приладів емісійної електроніки.