Квантово-хімічні дослідження взаємодії частково окиснених графеноподібних площин між собою - Гребельна, Ю.В.; Дем’яненко, Є.М.; Терець, М.І.; Семенцов, Ю.І.; Лобанов, В.В.; Гребенюк, А.Г.; Куць, В.С.; Журавський , С.В.; Хора, О.В.; Картель, М.Т. (Фізика і хімія твердого тіла, 2023)
Методами квантової хімії з’ясовані енергетичні ефекти взаємодії частково окиснених графеноподібних площин між собою і їхня залежність від природи оксигенвмісних функціональних груп, які наявні в них, а також від розмірів самих графеноподібних площин. Встановлено, що найбільш термодинамічно ймовірною є реакція між гідроксильною і альдегідною групами двох взаємодіючих графеноподібних площин незалежно від їхніх розмірів. Найменш термодинамічно ймовірною є реакція між двома карбоксильними групами різних графеноподібних площин. Для створення нанокомпозитів при взаємодії графеноподібних площин між собою, необхідно щоб у складі графеноподібних площин були наявні гідроксильні і альдегідні групи.