Вплив висоти пластин на ефективність проникного термоелемента в режимі охолодження - Семешкін, В.А.; Черкез, Р.Г.; Жукова, А.С.; Стефюк, В.В. (Фізика і хімія твердого тіла, 2023)
У роботі описано фізичну модель проникного термоелемента з розвиненою поверхнею теплообміну для охолодження потоку повітря. Представлено теорію розрахунку та метод комп’ютерного моделювання розподілу температур та потенціалів, визначення ефективності перетворення енергії - холодильного коефіцієнту та холодопродуктивності, досліджено 3D розподіл температур та потенціалів для матеріалу віток термоелемента на основі Bi2Te3.