Потрійна система Hf–Re–Al при 1000 °C - Зінько, Ліана; Ничипорук, Галина; Мацелко, Оксана; Гладишевський, Роман (Фізика і хімія твердого тіла, 2023)
Взаємодію компонентів у системі Hf‑Re‑Al досліджено методами рентгенівської порошкової дифракції, скануючої електронної мікроскопії та енергодисперсійної рентгенівської спектроскопії. Побудовано ізотермічний переріз діаграми стану при 1000 °С в повному концентраційному інтервалі. Визначено існування нової тернарної сполуки Hf5Re2Al2, ізоструктурної до типу Ti5Ga4 (hP18, P63/mcm), і двох протяжних твердих розчинів складу Hf(Re,Al)2.