Пряме формування магнітного та поверхневого рельєфу на основі карбазолвмісного азополімеру - Паюк, О.; Мєшалкін, А.; Стронський, О.; Акімова, Є.; Лошманський, К.; Ботнарь, В.; Корчовий, А.; Попович, М. (Фізика і хімія твердого тіла, 2023)
У роботі представлено результати дослідження шарів карбазолвмісних азополімерів (поліепоксипропілкарбазол: метиловий червоний з магнітною домішкою Fe2SO4) для створення 1-D та 2-D поверхнево рельєфних решіток. Проілюстровано гарну якість отриманих структур на основі результатів досліджень морфології поверхні з використанням АСМ та МСМ. За допомогою синього лазера в процесі голографічного запису отримано поверхнево рельєфні решітки з висотою профілю рельєфу до 1,2 µm. Разом з утворенням поверхнево рельєфної гратки показано пряме формування магнітного рельєфу решітки. Продемонстровано можливість одночасного прямого формування поверхневого та магнітного рельєфу при оптичному записі решіток на тонких плівках азополімеру. Ключові слова: азополімер, поліепоксипропілкарбазол, метиловий червоний, тонкі плівки, голографічні решітки, прямий запис, поверхневий і магнітний рельєф.