ЗВЕДЕНИЙ ОБЛІК ВИТРАТ М’ЯСО-ЖИРОВОГО ВИРОБНИЦТВА: МЕТОДИКА І ПРАКТИКА

Автор(и)

  • В.О. Кушнір ДВНЗ “Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана”, Міністерствo освіти і науки України, кафедра обліку, контролю та оподаткування агробізнесу, пр-т. Перемоги, 54/1, м. Київ, 03680

DOI:

https://doi.org/10.15330/apred.2.13.110-122

Ключові слова:

зведений облік, витрати виробництва, м’ясо-жирове виробництво, облік витрат

Анотація

Метою статті є дослідження та удосконалення методики зведеного обліку витрат м’ясо-жирового виробництва для отримання деталізованої інформації про виробничі витрати та для пошуку шляхів зниження собівартості виробництва м’яса. Запропоновано обліковувати витрати м’ясо-жирового відділення за окремими виробничими дільницями, що дозволить отримувати детальну інформацію для потреб контролю, аналізу, калькулювання та звітності. Для доцільного бюджетування діяльність кожного окремого структурного підрозділу м’ясо-жирового виробництва та для потреб ощадливого виробництва запропоновано відображати витрати кожного виробничого цеху на окремих групах аналітичних рахунків.

Посилання

1. Bodnar, T. P., and T. V. Trachuk, “Features consolidated account costs of production and calculation of production cost.” Rehion biznes-ekonomika ta upravlinnia, no.4, 2013, pp. 61-70. Vernadsky National Library of Ukraine, nbuv.gov.ua/UJRN/Rbetu_2013_4_11. Accessed 2 Apr. 2017
2. Borkovska, V.V. Accounting of production costs at meat-processing enterprises: Theory and Practice, Zvoleiko D. H, 2015.
3. Methodical recommendations for form cost of goods (works, services) at industry. Order of Ministry of Industrial Policy of Ukraine on July 9, 2007 №373, 2007.
4. “Regulation (Standard) of accounting 16 "Expenses". Order of Ministry of Finance of Ukraine on Dec. 31,1999 № 318”. Official site of the Verkhovna Rada of Ukraine, zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0027-00. Accessed 2 Apr. 2017
5. Tovstopiat, Yu., and N.Chernyshova. “Consolidated accounting of production costs.” Podatkovyi kodeks, no. 22, (2014), pp. 11. i.Factor, i.factor.ua/ukr/journals/nk/2014/november/issue-22/article-3448.html. Accessed 2 Apr. 2017.
6. Tomilova, N.O. “Features of accounting of expenses for production of fodder crops: analysis and evaluation.” Naukovyi visnyk NUBiP Ukraiiny, no. 3(181), 2013, pp. 250-256. Vernadsky National Library of Ukraine, nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_econ_2013_181%283%29__50. Accessed 2 Apr. 2017.
7. Chernelevskyj, L. M., and H. G. Osadcha. Organization of accounting: administrative aspect (Food Industry), NUKhT, 2011.
8. Yazliuk, B.O., and V.V. Voloshyna. Organization of accounting operating costs in terms of integrated automation]. Naukovyi visnyk Mizhnarodnogho humanitarnoho universytetu, no.15, 2016, pp. 118-121. Vernadsky National Library of Ukraine, nbuv.gov.ua/UJRN/Nvmgu_eim_2016_15_27. Accessed 2 Apr. 2017.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-06-26

Як цитувати

Кушнір , В. (2017). ЗВЕДЕНИЙ ОБЛІК ВИТРАТ М’ЯСО-ЖИРОВОГО ВИРОБНИЦТВА: МЕТОДИКА І ПРАКТИКА. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2(13), 110–122. https://doi.org/10.15330/apred.2.13.110-122