МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИКЛАДАЧА ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Автор(и)

  • Мирослав КРИШТАНОВИЧ доктор наук з державного управління, доцент, професор кафедри педагогіки і соціального управління Інституту права та психології Національного університету "Львівська політехніка"
  • Зоряна ГОНТАР кандидат наук з державного управління, старший викладач кафедри права та менеджменту у сфері цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності

Ключові слова:

професійна компетентність, компетентнісний, діяльнісний, функціональний, інтегративний, інноваційний, креативний, наукові підходи

Анотація

Здійснено аналіз вітчизняних та зарубіжних підходів до професійно-педагогічної компетенції майбутніх викладачів. Отримано цілісну картину їх реалізації під час практичної діяльності викладача у ЗВО. Узагальнено різні підходи до формування педагогічної майстерності майбутніх викладачів, більшість науковців переважно сходяться на тому, що шляхом до підготовки цих фахівців є розвиток у них професійно-педагогічної компетентності.

Результати аналізу сучасних методологічних підходів свідчать про їх значні наукові можливості щодо вивчення та вдосконалення професійної підготовки майбутнього викладача. Всі вони відображають багатоплановість, складність процесу формування професійно-педагогічної компетентності викладача ЗВО.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-11-30

Номер

Розділ

Наукові статті