ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПІДГОТОВКИ ВИКЛАДАЧА ПРАВА В ЗАКЛАДІ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Автор(и)

  • МИРОСЛАВ КРИШТАНОВИЧ
  • КІНДРАТ ВОВЧАСТИЙ

DOI:

https://doi.org/10.15330/obrii.56.1.65-68

Ключові слова:

організаційно-педагогічні умови, студент, викладач права, заклад вищої освіти, професійна підготовка, інноваційні технології

Анотація

У статті розкрито сутність організаційно-педагогічних умов реалізації процесу підготовки викладачів права. З’ясовано, що різновиди педагогічних умов пов’язані з особливостями організації освітнього процесу у ЗВО і відображають його функціональну залежність від внутрішніх і зовнішніх чинників. Визначено оптимальні організаційно-педагогічні умови для навчання та підготовки викладачів права: спрямування на самореалізацію особистості за допомогою створення і підтримки інновацій в освітньому середовищі; реалізація методичних умінь і навичок у майбутніх викладачів права, забезпечення розвитку їх професійних якостей; мотивація до навчальної діяльності і розвиток пізнавальної активності. Доведено, що процес підготовки майбутніх викладачів права має розглядатися як цілісна педагогічна система, що утворюється на основі взаємодії її структурно-функціональних компонентів, що забезпечують якість формування професійної підготовки майбутніх викладачів права.

Біографії авторів

МИРОСЛАВ КРИШТАНОВИЧ

доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри педагогіки та інноваційної освіти, Інститут права, психології та інноваційної освіти Національного університету "Львівська політехніка"

 

КІНДРАТ ВОВЧАСТИЙ

студент кафедри педагогіки та інноваційної освіти, Інститут права, психології та інноваційної освіти Національного університету "Львівська політехніка"

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-09-05

Номер

Розділ

Наукові статті