ПІДГОТОВКА ДОКТОРІВ ФІЛОСОФІЇ ЗА ОСВІТНЬО-НАУКОВОЮ ПРОГРАМОЮ «ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА»: ДОСВІД І СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ

Автор(и)

  • ОКСАНА ЦЮНЯК
  • ОКСАНА КОНДУР

DOI:

https://doi.org/10.15330/obrii.58.1.86-90

Ключові слова:

підготовка, освітньо-наукова програма, третій (освітньо-науковий) рівень вищої освіти, доктор філософії, професійна освіта, спеціальність 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями)

Анотація

У статті висвітлено досвід підготовки докторів філософії зі спеціальності 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. З’ясовано нормативні вимоги до структури і змісту освітньо-наукових програм підготовки здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, навчальних планів, переліку компетентностей і програмних результатів навчання згідно з Національною рамкою кваліфікацій.

Узагальнено досвід реалізації та стратегії розвитку освітньо-наукової програми «Професійна освіта» у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

Визначено мету і цілі ОНП «Професійна освіта», які спрямовані на підготовку конкурентоспроможних висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, здатних до інноваційно-дослідницької, науково-педагогічної, проєктної діяльності, розв’язання комплексних завдань у галузі професійної освіти, проведення власного комплексного дослідження, результати якого мають наукову новизну, теоретичне і практичне значення для розвитку освіти і науки в західному регіоні України та в країні загалом.

Вважаємо, що навчання на ОНП здійснюється на основі поєднання дослідницько-інноваційної, науково-педагогічної, організаційно-експериментальної, проєктної діяльності за допомогою традиційних та інноваційних форм і методів, що забезпечують можливість формування індивідуальної освітньої траєкторії аспірантів.

Біографії авторів

ОКСАНА ЦЮНЯК

доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри початкової освіти, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

ОКСАНА КОНДУР

доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри початкової освіти, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-09-05

Номер

Розділ

Наукові статті